Szálláskereső


A Hostelling International hálózat


Világot látnál? Bármerre is mennél, tapasztald meg az igazi hostel élményt a Hostelling International hálózat hosteleivel!
 

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége tagja a Hostelling International-nek (HI), ami nem más, mint az egész világot átölelő, az egyes országok szövetségeit magába tömörítő hálózat. Büszkék vagyunk arra, hogy a  tagjai lehetünk ennek a több,mint 100 éves globális szervezetnek és reméljük, hogy ha külföldre utazol, Te is a Hostelling International valamelyik hostelét választod majd. Hostelling International több, mint 90 különböző nemzeti szövetséghez tartozó 4000-nél is több hostel védjegye világszerte. És hogy mi különbözteti meg a HI hosteleket a többi ifjúsági szálláshelytől? A HI-nál mennyiség helyett a minőségen van a fókusz: minden tag hostelnek  egységesen elfogadott sztenderdeket kell követnie, amelyek biztosítják, hogy mindig azonos színvonalú szolgáltatásokat kapjál bármerre is mész.

 A HI büszke az általa kínált budget hostelek sokszínűségére is:   rengeteg féle érdekes szálláshelyet találsz a hálózat tagjai között, középkori vártól a modern öko hostelen át, a sí házakig. Még olyan szálláshelyet is találsz a  kínálatban, ami egy jumbo jet belsejében van kialakítva. Vannak köztük kicsi, meghitt hostelek kis privát szobákkal, ugyanakkor vannak vibráló, nyüzsgőbb hostelek, ahol könnyen találkozhatsz, megismerkedhetsz, barátkozhatsz más utazókkal szerte a világból.
Fontos tudni, hogy a HI tagsággal (tagkártyával) minden egyes HI hostel foglalásnál pénzt takaríthatsz meg és sok hostel a HI tagoknak ezen felül is kiemelt figyelmet szentel különböző extra kedvezményekkel.

A Hostelling International Küldetése

„Küldetésünk minden nemzet ifjúságának nevelése, szellemiségének fejlesztése, különös tekintettel a hátrányos helyzetű fiatalokra, elősegítendő ismereteik gyarapítását, környezetük szeretetét és óvását, a kulturális értékek tiszteletét mindenütt a világon. E célok elérése érdekében olyan szállásokat kínálunk, ahol nincs származás, nemzetiség, bőrszín, vallás, nemek, társadalmi osztály vagy politikai nézet szerinti megkülönböztetés; ahol lehetőséget biztosítunk egymás jobb megismerésére és megértésére, belföldön és külföldön egyaránt.”