Szálláskereső


Ez is Magyarország (kis pénzű családosoknak) - 2. rész

Debrecen a Nagyalföld közepén fekszik, Hajdú-Bihar megye székhelye, és a második legnagyobb magyar város.

 

DEBRECEN: fejlődés Lokomotív-sebességgel

Debrecen a Nagyalföld közepén fekszik, Hajdú-Bihar megye székhelye, és a második legnagyobb magyar város. 

Látnivalók, programok: 

Észak-Magyarország egykori gazdasági és vallási központja ma a 19. századi bájával vonja magára a figyelmet. Maga a város egykor is, ma is a magyar kálvinizmus központja, ezért kihagyhatatlan látványosság a Nagytemplom, amely a kálvinista komolyságát pazar klasszicizmussal egyensúlyozza megjelenésében. Majd tehetsz egy sétát a Piac utcán (amely az ország egykori legnagyobb élőállat piaca helyén fut végig), és vethetsz egy pillantást az Aranybika Szállóra. Az emblematikus műemléképületet Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervezte. A Déri Múzeum óriási néprazni gyűjteménnyel rendelkezik, még egy egyiptomi kiállítás is helyet kapott a falai között. Itt található Munkácsy Mihály, a XIX. századi nagy magyar festő "Ecce Homo" Krisztus-trilógiája is. Levezetésül ajánlható a Nagyerdő jó levegője, az egyetemváros szórakozási lehetőségei, vagy egy kis izomlazítás a közeli termálfürdőben. 

Kirándulások: 

A Hortobágy, a méltán európai hírű hajdúszoboszlói termálfürdő, vagy a görög katoliks egyház központja, Nyíregyháza mind könnyen elérhető távolságban vannak. A nyíregyházi állatkert különösen kedvelt célpont a gyerekek számára, akik imádják, és ha egyszer látták, újra meg újra vissza akarnak térni. 

MIÉRT ÉPPEN DEBRECEN?

Köszönhetően dicső múltjának és jelenlegi dinamikus és befolyásos polgármesterének, Debrecen a XXI. századba lépve építeni tud régi lendületére. EU támogatásból újjáépítették a villamosvonalat, amely a város egyik jelképe. Méretének és a sok egyetemistának köszönhetően a városban élénk az éjszakai élet, nem beszélve a kortárs művészet, zenei és filmfesztiválok kínálta programokról. A kultúrális rendezvényeken kívül számos rangos sporteseménynek is otthont ad Debrecen. S ha mindez nem elég, a közelben karnyújtásnyira találhatók további látnivalók a városon kívül is. 

CSALÁDOSOKNAK:

Csak néhány kiemelt érdekesség: a gyerekek kedvence az évente megrendezésre kerülő virágkarnevál. Szintén az egész család számára élmény az Aquaticum termálfürdő éjszakai rendezvényeknek is helyet adó komplexuma. Nagy kedvenc a Jégstadionban rendezett jégdiszkó is. Bánkon egy lenyűgöző botanikus kert hívogat minden korosztályt, és még nem soroltuk fel az Aqua-Zumba táncshow-t, a Toldi számítógép-animációs versenyeket, a Vojtina bábszínházat és az egyetemi fesztiválokat. 

ADATOK:

népesség: kb. 208 000 lakos (2012-ben), időzóna: CET,
távolság Budapesttől: 231 km (2 ó 20 perc autópályán),
IC vonatok: minden órában, 10-12 alkalommal naponta, menetidő 2 ó 40 perc, másodosztályon egy irányba kb. 15 EUR jegyárakkal; 
IC buszok is elérhetők, valamint helyi repülőtér, a helyi tömegközlekedés eszközei: busz, villamos és trolibusz-hálózat,
fekvése: 120 m tengerszint feletti magasság;
éghajlat: mérsékelt, kontinentális;
koordináták:
47°31’48”N 21°38’21”
E47.52997°N 21.63916°E.
weboldal: http://www.debrecen.hu/

Ajánlott szálláshely: 

OEC West Hostel

Elhelyezés 400 fő számára 170 szobában
Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Tel: +36 52 532 348
E-mail: oec.west@hunep.hu
web: www.westhostel.hu

 

Képgaléria

Go to Debrecen

  • Go to Debrecen
  • Flower Carnival
  • Flower Carnival
  • OEC West Hostel
  • Debrecen Grand Church