Szálláskereső


Tisza Sport Hotel

Elérhetőségek megtekintése

Cím: Szeged 6726 Szent-Györgyi Albert utca 42.
Telefon: +36-62-431-428
E-mail: sporthotel@tiszahotel.hu
Web: www.tiszasporthotel.hu

Leírás

A Tisza Sport Hotel - a legzöldebb szálloda Szegeden - csendes kertvárosi környezetben található, 200 méterre a "Napfényfürdő" Aquapolistól. Ideális Tisza parti kikapcsolódás, távol a város zajától, mégis közel a belvároshoz, ahol hangulatos teraszok, csodálatos cukrászdák, tisza parti halászcsárdák és a város egyéb nevezetességei: Fogadalmi Templom, Dóm tér a Szegedi Szabadtéri Játékokkal, Móra Ferenc Múzeum, Széchényi tér a Sóhajok hídjával, stb. várják az idelátogatókat. Mindez 500 méterre a szállodától.

A modern stílusú hotel szállodaként, illetve ifjúsági szálláshelyként is üzemel, ahol kényelmes szobák és számos szolgáltatás biztosítják vendégeink felhőtlen kikapcsolódását. A hotel a fogyatékkal rendelkező személyek fogadására is alkalmas, lévén hogy akadálymentesített nagyméretű bejáróval rendelkezik.

Ifjúsági szálláshelyi szobák:

A hotel ifjúsági szálláshely szárnyában, szolid árakat és kényelmes szálláslehetőséget ajánlunk diákcsoportok, osztálykirándulók, egyetemisták, főiskolások, vagy olcsó szállást kereső családok, vendégek részére.

 • 3 - 4 ágyas fürdőszobás szoba; felszereltség: Színes TV hűtőszekrény, fürdőszoba, erkély.
 • 3 – 4 ágyas Zuhanyzós szoba; zuhanyzó és toalett, hűtőszekrény, erkély. Közös teakonyha.


 

Foglaljon online

Szobák / árak

 • 20 db 4 ágyas privát szoba zuhanyzóval, WC-vel főépületben : 3900 Ft/fő

Szolgáltatások

 • 24 órás recepció
 • babaágy
 • babaszék
 • csomagmegőrzés
 • italautomata
 • konferencia terem
 • lift
 • nem dohányzó
 • nyitott parkoló
 • park/kert
 • sportpályák
 • tárgyaló
 • társalgó
 • teakonyha vendégek részére
 • terasz/udvar
 • Tv szobákban
 • wi-fi

Megközelíthetőség

Vonattal:

A szegedi Vasútállomáson - Indóház téren -szálljon fel az 1-es villamosra, majd a Széchenyi téren szálljon le (5. megálló). Ezután 71-es autóbusszal a legegyszerűbb ( melyet az alábbiakban olvashat ), esetleg még 5-ös, 7-es trolival vagy 60, 60Y busszal, ezekkel a Torontáli tér felől kell átsétálni a liget másik oldalára, majd végig egy darabig a Népkert soron, a posta után 100 m-re balra találja Kállay Albert utcát, innen még 200 m és meglátja a hotelt.

Busszal:

71-es autóbusz közlekedik a Buszpályaudvar (Mars tér) és a Tisza Sport Hotel között, a Védőnőképzőnél kell leszállni,
majd visszafelé ( a menetirányával ) jönni kb. 50 m-t és a Kállay Albert utcán befordulni, még 150 m és a Tisza Sport Hotelhez ér.

1-es villamos közlekedik a Vonatállomás (Indóház tér) és a Széchenyi tér között, ott át kell szállni a 71-es buszra, 2 megálló után leszállni a Védőnőképzőnél, majd visszafelé jönni kb. 50 m-t és a Kállay Albert utcán befordulni, még 150 m és a Tisza Sport Hotelhez ér.

Autóval:

GPS koordináták: N46.252447°, E20.165364°

Budapest felől az M5-ös autópályán, jöjjön egyenesen a Budapestről bejövő úton, át az Izabella hídon, majd végig egyenesen a Kossuth Lajos sgt.-on, majd a színház után a kis körforgalomnál jobbra a lámpáig, majd a lámpánál balra mely a Belvárosi Hídon át. A híd után forduljon balra, majd utána egyből ismét balra a Ligetfürdő mellett és így a Szent-Györgyi Albert utcára fordult és végig jön a Napfényfürdő Aquapolis mellett onnan még egyenesen 250-300 m, majd meglátja a szállodát.

Nagylak (Romániai) határátkelő felől a 43-as úton beérkezik Újszegedre, a Sportcsarnoknál jöjjön egyenesen. A liget mellett elhaladva egy nagyobb kereszteződéshez érve forduljon balra, majd az első lehetőségnél jobbra a Kállay Albert utcára, innen már csak 200 m a hotel.

Röszke (Szerbia) határátkelő felől, az M5-ös autópályáról hajtson le, 5- 6 km után hajtson az 55-ös útra (Bajai út), haladjon végig a Kálvária sgt-on, Dugonics téri körforgalomnál térjen balra, a Tisza Lajos krt- ra, majd a Kis Ernő utcánál jobbra a Széchenyi térnél balra utána egyből jobbra ( megkerülve a teret ) a körforgalomig, annál jobbra, majd a lámpánál balra át a Belvárosi hídon, a híd után balra 2-szer és az már a Szent-Györgyi Albert utca lesz, a Napfényfürdő Aquapolis mellett elhaladva 200-250 m-re található a Tisza Sport Hotel.

Látnivalók

Móra Ferenc Múzeum

A múzeum 1896-ban épült neoklasszicista stílusban, ahol többek között a következő állandó kiállításokat tekinthetik meg a látogatók: Móra-emlékszoba, „Avarnak mondták magukat” című kiállítás, Csongrád megye népművészet néprajzi kiállítás, Lucs Ferenc gyűjtemény, Patikatörténeti kiállítás.
http://www.mfm.u-szeged.hu/

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Feledhetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak a Pick Szalámi és a Szegedi Paprika Múzeumba. A látogatók megismerkedhetnek a szegedi Pick Szalámigyár történetével, illetve a szegedi fűszerpaprika termesztés- és feldolgozás történetével. A Pick Múzeumban minden látogató részére ingyenes szalámi kóstolóval kedveskednek.

Web: http://www.pickmuzeum.hu/

 

Szegedi Nemzeti Színház, Szegedi Szabadtéri Játékok

A napfény városának nevezett Szeged egyik legtündöklőbb "sugara" a Szegedi Nemzeti Színház. Az ismert bécsi tervezőpáros Fellner és Helmer tervei alapján 1883 óta ékessége a Tisza-part környékének, ahol olyan kimagasló színész egyéniségek léptek fel mint : Bilicsi Tivadar, Jávor Pál, Neményi Lili, Páger Antal, Dayka Margit, és még sokan mások. A kultúra szerelmesei egész évben válogathatnak a próza-, opera- és balett előadások közül, melyeket nyáron az 1931 óta a Dóm téren felállított Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán adnak elő a híres hazai és külföldi előadóművészek.
Web: http://www.szinhaz.szeged.hu/

 

Ópusztaszeri Nemzeti Töténeti Emlékpark

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektárnyi, tájvédelmi területen helyezkedik el, ahol a honfoglaló magyarok egykor „elrendezték az ország dolgait”. A térség leghíresebb emlékparkjában, a lovasbemutatóktól kezdve, számos hagyományőrző rendezvénysorozat várja az idelátogatókat. Továbbá, megismerkedhetnek az alföldi táj népi építészeti emlékeként a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítóházaival, az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurtákkal, az 1970-óta feltárt Szer Monostora romjaival, illetve Feszty Árpád – s kortársai – monumentális, restaurált körképével, melynek címe: „A Magyarok Bejövetele”.
Web: http://www.opusztaszer.hu/

Csillagvizsgáló

A Szegedi Csillagvizsgáló minden péntek este várja az érdeklődőket. Sötétedésig csillagászati és űrkutatási videofilm bemutatást, kiselőadásokat tartanak a tanteremben. Számítógépes kép és program áll az érdeklődők rendelkezésére, illetve derült égbolt esetén kisebb távcsövekkel és a 40 cm átmérőjű tükrös teleszkóppal is megfigyelhetők az égitestek.
Web: http://astro.u-szeged.hu/

 

Füvészkert

Az egyetemi füvészkert kora tavasztól késő őszig várja a látogatókat, ahol kaktuszok, pálmák, különleges növények szemet gyönyörködtető gyűjteménye található.
Web: http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/

Vadaspark

A Szegedi Vadaspark az ember és a természet találkozási helye kíván lenni, ahol mindenki megismerkedhet a távoli, egzotikus tájak különleges, ritka állataival éppúgy, mint a hazai élővilág ezernyi titokzatos csodájával.
Web: http://www.zooszeged.hu