Szálláskereső


Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége


A hazai turizmus helyzetének fokozódó nehézségei közepette 1990. október 14-én 11 tagintézmény és szakmai szervezet hozta létre a Társasági Törvény alapján a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségét (MISZSZ). Szövetségünk szakmai érdekvédelmi szervezet.

Felismerve az összefogás szükségességét, intézményeink az ifjúsági profil megőrzésével szolgálják a turisztikai feladatok ellátását. Arra törekszünk, hogy az ország minden jelentős idegenforgalmi térségében legyenek tagintézményeink, melyek elérhető áron kínálnak biztonságos szállást és egyéb szolgáltatásokat gyermekeknek, fiataloknak és családoknak egyaránt. Tagjaink között megtalálhatók erdei iskolák; nagyobb városi kollégiumok; kisebb városi, vidéki családias szállások és nagy vízparti táborok egyaránt. A különböző szálláshely típusokat szekciók fogják össze és vezetőjük által képviseltetik magukat a szövetség intéző bizottságában.
A MISZSZ segítséget nyújt tagjainak a szálláshely-kapacitások betöltéséhez, az üzemeltető szakemberek ifjúsági, turisztikai képzéséhez.
 

International Youth Hostel Federation / Hostelling International

A szervezet 1992. júliusában teljes jogú tagja lett a több mint 100 éves múlttal rendelkező International Youth Hostel Federation-nek (IYHF – Ifjúsági Szállás Szövetségek Nemzetközi Szervezete). Az IYHF közel 90 tagországával több mint 4000 szálláshelyet felölelő világszervezet, melynek éves forgalma mintegy 33 millió vendégéjszaka, így ezzel a világ egyik legnagyobb szálláshálózata. Az IYHF tagjaként fontosnak tartjuk a youth hostel filozófiával ill. a nemzetközi szövetség elvárásaival megismertetni tagjainkat. A nemzetközi tagság elnyerésével tagintézményeink – az ott meghatározott standard-ek elérése mellett - bekerülhetnek az IYHF nemzetközi foglalási és információs rendszerébe, a www.hihostels.com adatbázisába.

A Hostelling International Küldetése

„Küldetésünk minden nemzet ifjúságának nevelése, szellemiségének fejlesztése, különös tekintettel a hátrányos helyzetű fiatalokra, elősegítendő ismereteik gyarapítását, környezetük szeretetét és óvását, a kulturális értékek tiszteletét mindenütt a világon. E célok elérése érdekében olyan szállásokat kínálunk, ahol nincs származás, nemzetiség, bőrszín, vallás, nemek, társadalmi osztály vagy politikai nézet szerinti megkülönböztetés; ahol lehetőséget biztosítunk egymás jobb megismerésére és megértésére, belföldön és külföldön egyaránt.”
 

YH tagkártya

Nemzetközi tagságunk lehetőséget teremtett a belföldi és nemzetközi ifjúsági szállás igazolványok egyesítésére 1993-tól. Az új „youth hostel”tagkártya (Youth Hostel Membership Card, YH tagkártya), mely belföldön és külföldön egyaránt érvényes, 2300 forintos egységáron egész évben kapható számos értékesítési helyen (link a tagkártya értékesítés oldalra). A tagkártya felmutatásával az utazó Magyarországon minimum 10% kedvezményre jogosult a MISZSZ tagintézményeiben a szálláshely listaárából és hasonló kedvezményekre számíthat világszerte. Van azonban olyan ország is (pl Németország), ahol a tagkártya felmutatása feltétele a Hostelling International védjeggyel ellátott hostelekben való megszállásra. Ezekben az országokban további kedvezmény nem vehető igénybe. További info a YH Tagkártyáról.
 

Tagdíj

Szövetségünk intézményei tagdíjat fizetnek. A tagdíj mértékét a közgyűlés határozza meg, mely függ a szálláshely nyitva tartásától (egész éves vagy szezonális), a férőhelyek számától és az intézmény régiós besorolástól. A pontos díjat a tagdíjszabályzat tartalmazza.

Beszámolók

MISZSZ 2017 évi Közhasznúsági Jelentése
MISZSZ 2016 évi Közhasznúsági Jelentése
MISZSZ 2015 évi Közhasznúsági Jelentése
MISZSZ 2014 évi Közhasznúsági Jelentése
MISZSZ 2013 évi Közhasznúsági Jelentése
MISZSZ 2012 évi Közhasznúsági Jelentése
MISZSZ 2011 évi Közhasznúsági Jelentése