Szálláskereső


Youth Hostel Tagkártya

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének szálláshelyeit a szövetség tagkártyájával (Youth Hostel tagkártya, HI membership card) még olcsóbban vehetik igénybe az utazók. Mivel a szövetség tagja a világszintű Hostelling International hálózatnak, így ezzel a tagkártyával nem csak Magyarországon, de a világ 90 országának, több mint 4000 szálláshelyén (www.hihostels.com) is jogosult a kártya tulajdonosa kedvezményekre a szállásdíjak árából. A kedvezmény mértéke eltérő, illetve vannak olyan ifjúsági szálláshelyek is a Hostelling International hálózatában, ahol csak kártyával rendelkező utazó szállhat meg.


Tagkártyák fajtái / árai

Egyéni Youth Hostel tagkártya
EUs állampolgárok részére

Igényelhető: korhatár nélkül
Érvényessége: 1 év
Megvásárolható: csak EUs állampolgároknak
Ára: 2300 Ft

Csoportos Youth Hostel tagkártya

Ha barátokkal, osztálytársakkal csoportban utazol, akkor 9-10 fős csoportlétszám felett (maximum 30 főig) érdemesebb kiváltani a csoportos YH tagkártyát. Kiváltás előtt érdemes megérdeklődni a választott szálláshelyen, hogy milyen kedvezményekre jogosít náluk a csoportos kártya.

Igényelhető: korhatár nélkül max 30 főre
Érvényessége: 1 hónap
Ára: 20 000 Ft

Vendégkártya és vendégbélyeg

A nem EUból érkező utazók nem vásárolhatják meg a magyar YH tagkártyát. Ők egyes szálláshelyeken vendégkártyát válthatnak ki. Erre a vendégkártyára eltöltött vendégéjszakánként egy-egy vendégbélyeget (un. welcome stamp-et) vásárolhatnak, mely végül 6 db összegyűjtött bélyeggel válik teljes értékű, kedvezményekre jogosító tagkártyává. Vendégbélyeg bármelyik vendégkártyával rendelkező utazónak értékesíthető, aki az adott szálláshelyen eltöltött vendégéjszakát.

Igényelhető: korhatár nélkül
Érvényessége: 1 év
Ára: 1 bélyeg ára (welcome stamp): 500 Ft